
Oksijen Radikal Emilim Kapasitesi (ORAC) meyvelerin antioksidan değerlerini ölçmede yararlanılan bir işlemdir. Yüksek O.R.A.C. değerine sahip meyvelerin antioksidan olarak faydaları daha fazladır.
ORAC Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi yiyecekleri antioksidan içeriğine göre sınıflar. Baltimore'da kurulu olan enstitü bu ölçeği geliştirdiğinde bir kaç yiyeceğin antioksidanca yüksek olduğunu bildirdi. Tropikal meyvelerden acai berry çileğinde antioksidanca yüksektir. Bu oranda antioksidan vucudun serbest radikallerle savaşma yeteneğini geliştirir ve yaşlanmanın zararlarını azaltır.
Yakın zamanda USDA (U.S. Department of Agriculture) 100 yiyeceğin güncel ORAC listesini yayınladı. Bir kısmı aşağıda olan listedekilerin bir çoğu günlük tüketilen yiyeceklerdir.
ORAC Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi yiyecekleri antioksidan içeriğine göre sınıflar. Baltimore'da kurulu olan enstitü bu ölçeği geliştirdiğinde bir kaç yiyeceğin antioksidanca yüksek olduğunu bildirdi. Tropikal meyvelerden acai berry çileğinde antioksidanca yüksektir. Bu oranda antioksidan vucudun serbest radikallerle savaşma yeteneğini geliştirir ve yaşlanmanın zararlarını azaltır.
Yakın zamanda USDA (U.S. Department of Agriculture) 100 yiyeceğin güncel ORAC listesini yayınladı. Bir kısmı aşağıda olan listedekilerin bir çoğu günlük tüketilen yiyeceklerdir.
DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN
TIKLAYINIZ